Solliciteren Log in

De specialist voor in de autobranche!

Cursus Bandenmonteur

Wil jij opgeleid worden tot volwaardig autobandenmonteur "PLUS": inclusief remmenservice en eventueel het uitlijnen van personenauto's? Aan de Carflex Academy in Zeist gaan wij jou hiervoor trainen en helpen om jouw talent te ontwikkelen. In de cursus van ca. vier werkdagen word je opgeleid tot volwaardig monteur autobanden, zodat je daarna met een solide basis aan de slag kunt bij een autobedrijf. Mogelijk kunnen wij je zelfs aan een mooie baan helpen!

Je gaat veel leren en zelf ook oefenen in onze eigen werkplaats. De cursus bestaat in beginsel uit de volgende modules:

  • Basiskennis banden en wielen voor personenauto's;
  • Apparatuur en gereedschappen;
  • Demontage, montage en balanceren;
  • Hoe om te gaan met lekkages;
  • Basiskennis vering en schokdempers;
  • Veilig en netjes werken;
  • Het uitlijnen van personenauto's (facultatief);
  • Remmenservice voor personenauto's.

In overleg leveren wij tevens maatwerk, bijvoorbeeld als er een specifieke behoefte zou zijn aan (bij)scholing op een of meerdere onderdelen. Wij informeren jou hieromtrent desgewenst graag persoonlijk nader.

Hoe lang duurt een bootcamp?

De cursus van ca. vier volledige dagen wordt normaal gesproken verdeeld over een werkweek. Hierbij komt alle relevante theoretische en praktische kennis aan bod.

Wat kost het?

Wil jij een goede en solide basis leggen voor een afwisselende baan als Monteur autobanden, remmen & eventueel uitlijnen bij een dealer, universeel autobedrijf of bandenspecialist? Of ben je al werkzaam bij een autobedrijf en bestaat er behoefte aan bijscholing op het gebied van banden en wielen? Meld je dan snel aan voor onze cursus en zet jouw eerste- of vervolg carrièrestap in de autobranche.

De kosten voor de cursus bedragen €595,- exclusief BTW. Boeken, het oefenmateriaal en de koffie/thee zijn inbegrepen.

Wanneer begint de volgende bootcamp?

Wij bieden deze cursus in beginsel het gehele jaar aan in onze Academy. Een uiteindelijke startdatum wordt in overleg met jou (en/of eventueel je werkgever) bepaald.