Naar hoofdinhoud

Diensten Maintec Automotive

Maintec Automotive kan uw organisatie in de autobranche bij uiteenlopende personeelsvraagstukken op een passende wijze van dienst zijn. Onze dienstverlening omvat onder andere:

Werving & Selectie

Als u onze kandidaat direct zelf in dienst wilt nemen, dan berekenen wij eenmalig een bemiddelingsfee op basis van een percentage van het bruto jaarsalaris. Voor uw Werving & Selectie opdracht hanteren wij het principe 'no cure no pay.'

Uitzenden

Voor tijdelijke dienstverbanden, projecten, bij drukte of bijvoorbeeld vervanging bij ziekte kunt u kandidaten op uurbasis bij ons inlenen. Alleen de gewerkte uren worden dan gefactureerd. Ook voor vaste dienstverbanden gebeurt het steeds vaker dat de opdrachtgever een kandidaat laat starten op flexibele uitzendbasis en na een periode overneemt.

Detacheren

Voor tijdelijke dienstverbanden, projecten of bijvoorbeeld vervanging bij langdurige ziekte waarbij vooraf duidelijk is dat het voor een bepaalde periode zal zijn, is het inlenen van vakkundig personeel op detacheringsbasis een passende oplossing. Zo is er zekerheid dat de medewerker voor de betreffende periode beschikbaar is voor uw bedrijf.

Payroll

U heeft zelf een geschikte kandidaat gevonden maar u wilt hem of haar nog niet zelf in dienst nemen. Payrolling is dan de ideale oplossing voor u. De kandidaat gaat op een flexibel contract van Maintec Automotive voor u werken en u betaalt alleen de gewerkte uren.

Recruitment Process Outsourcing (RPO)

De consultants van Maintec Automotive hebben uitgebreide ervaring in het HR proces omtrent autobranche personeel van A t/m Z . Wij ondersteunen de opdrachtgever dan ook graag waar nodig. Het schrijven van een aansprekende vacaturetekst, ondersteuning bij sollicitatiegesprekken, een (klein)deel van het werving & selectieproces uit handen nemen, het plaatsen van vacatures onder eigen naam van de opdrachtgever in ons landelijk dekkende en uitgebreide netwerk en hulp bij afvloeiing van personeel zijn enkele voorbeelden waarbij wij inzetbaar zijn op basis van een uurtarief.

Selectie assessment

Een assessment is een waardevol middel om aanvullende vragen van zowel de opdrachtgever, Maintec Automotive als de kandidaat zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Op basis van de uitkomsten van dit assessment kan duidelijk worden weergegeven waar de sterke punten van een kandidaat liggen en aan welke punten nog nader aandacht besteed dient te worden. Wij kunnen diverse assessmentmogelijkheden aanbieden.

IDM (International Distance Matching)

Sommige vaardigheden zijn erg moeilijk te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarom werven wij, in overleg met u, internationale professionals door middel van eigen kantoren en agenten in diverse Europese landen.

 

Neem contact met ons op voor meer inhoudelijke informatie, de financiële vergoedingen of een nadere kennismaking.