Naar hoofdinhoud

Over Maintec

Maintec. Specialist in technisch personeel.

Maintec is de specialist voor het werven, selecteren en detacheren van "blue collar" technisch personeel.

Dienstverleningsconcepten

Om te voldoen aan de vraag van onze opdrachtgevers, maken wij gebruik van onze  dienstverleningsconcepten.

Lokaal personeel werven wij op de lokale arbeidsmarkt in ons 'Local for Local' concept. Onze projectmanagers kennen de technische arbeidsmarkt als geen ander, weten wat bedrijven vragen en vinden daar de juiste vakman of-vrouw bij.

In het Maintec Leerbedrijf leiden wij mensen op voor de competenties die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt. Of het nu gaat om een complete MBO opleiding in een BBL- traject, een basisopleiding voor bepaalde vakken of een korte bijscholing voor een specifieke lastechniek, Maintec zorgt dat haar mensen kunnen wat haar opdrachtgevers vragen.

Sommige vaardigheden zijn erg moeilijk te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarom werven wij internationaal personeel werven wij door middel van eigen kantoren in Duitsland, Polen en Tsjechië en agenten in Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië en Spanje. Wij noemen dat concept 'International Distance Matching'.

Specialismen

Maintec heeft haar specialisaties onderverdeeld in de volgende sectoren:

  • metaal;
  • installatietechniek;
  • automotive;
  • fietstechniek;
  • bouw.

Bikeflex

Naast Maintec Automotive heeft Maintec nog een branche specialist in huis: Bikeflex.

Bikeflex is dé intermediair voor personeel in de tweewielerbranche. Doordat wij volledig gespecialiseerd zijn op deze mooie branche, kunnen wij als geen ander bemiddelen tussen personeel en werkgevers. Wij kennen de vraag en het aanbod in de fietsenbranche en kunnen als geen ander inschatten welke fietstechnicus past bij welk bedrijf en andersom.

Ontwikkelen van talent

In onze eigen Bikeflex Academy leiden wij mensen op tot basis fietstechnicus. Als jij fietstechnicus wilt worden, kun je jezelf inschrijven. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van onze Academy voor de (bij)scholing van hun personeel.

Plaatsen van talent

Mensen die als werkervaring hebben in de fietsenbranche, bemiddelen wij naar een baan bij één van de opdrachtgevers waar wij zaken mee doen. Zo bevorderen wij de mobiliteit op de arbeidsmarkt in de fietsenbranche.