Naar hoofdinhoud

Persbericht: Maintec Automotive leidt schaars personeel voor de automotive sector zelf op

Zeist – 25 september 2017

Maintec Automotive, gespecialiseerde dochter van technisch detacheerder Maintec, richt de Carflex Academy op. In de Carflex Academy worden cursisten in compacte, praktijkgerichte cursussen opgeleid voor functies die veel gevraagd worden in de automotive wereld. De branche reageert enthousiast op het initiatief.

In een eigen, volledig ingerichte garage in Zeist stoomt Maintec Automotive cursisten klaar voor de arbeidsmarkt. Bij het ontwikkelen van de opleiding, maakt Maintec gebruik van de ervaring die is opgedaan in de fietstechniek met de Bikeflex Academy.

Krapte

Initiatiefnemers Johan Rensing en Dick van Wijk leggen uit: "Als Maintec Automotive zien we de krapte op de arbeidsmarkt hard toeslaan. Het gebrek aan gekwalificeerd personeel vormt een rem op de ontwikkeling bij onze opdrachtgevers. Zelfs met onze buitenlandse wervingskanalen kunnen wij lang niet altijd aan de vraag voldoen. Daarom hebben wij besloten om zelf het heft in handen te nemen en mensen op te leiden voor functies die veel gevraagd worden. Sinds deze maand is onze eigen Academy in Zeist operationeel en kunnen wij zelf een steentje bijdragen aan de instroom in de branche."

Baangarantie

De eerste opleiding die gegeven wordt is die tot 'bandenmonteur PLUS'. Deze tweeweekse cursus is gericht op mensen die nog weinig of geen werkervaring hebben in de autobranche met banden, remmen en uitlijnen, maar wel veel affiniteit hebben met auto's en techniek. Een mooie kans dus voor instromers in de branche. De cursisten zijn zo gewild, dat Maintec Automotive een baangarantie afgeeft voor mensen die hun certificaat behalen.

Dit jaar zal ook nog een cursus voor schadehersteller worden opgestart. Naast de technische cursussen wordt ook gewerkt aan cursussen voor commercieel personeel in de showroom.

Enthousiaste reacties

De Carflex Academy wordt enthousiast ontvangen in de branche. Johan Rensing: "Onze partner PSA Nederland heeft twee auto's ter beschikking gesteld voor de cursus, een Peugeot en een Citroen. En sinds kort heeft ook Riemersma Leasing een auto ter beschikking gesteld."

Hij vervolgt: "Ook gemeentes en UWV's hebben belangstelling voor onze academy. Omdat de vereiste startkwalificaties beperkt zijn, zien zij het als een kans om mensen uit een uitkeringssituatie te krijgen. De Gemeente Den Haag heeft als eerste 4 mensen voor de opleiding aangemeld."

Eerste resultaten

Afgelopen week is de eerste opleiding tot Bandenmonteur PLUS afgerond. Alle cursisten hebben deze met een certificaat afgesloten. Van de zes cursisten zijn er al vijf geplaatst bij een opdrachtgever; de laatste verwachten wij deze week ook te kunnen plaatsen. De tweede cursus start in oktober.

De eerste geslaagden

De eerste geslaagden van de Carflex Academy

Vragen over dit nieuwsbericht?

Indien u vragen heeft over dit nieuwsbericht kunt u deze richten aan:

Maintec Media Relations
E-mail: media.relations@maintec.net
Telefoon: +31 118 429000