Naar hoofdinhoud

CBS: Vacatures autobranche op hoogste niveau sinds 2008

Amsterdam – 1 juni 2017

(Bron: Automobiel Management) Het aantal openstaande vacatures in de auto- en motorbranche is in het eerste kwartaal van 2017 met bijna de helft toegenomen naar 3 700. Dit is het hoogste aantal sinds het derde kwartaal van 2008. Ook werd er in het eerste kwartaal ruim 8 procent meer omgezet dan een jaar eerder. De omzet steeg het sterkst in de personenautobranche en bij importeurs van nieuwe personenauto's.

Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor auto- en motorbranche. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2016 nam het aantal openstaande vacatures in de auto- en motorbranche in het eerste kwartaal van dit jaar met 1 200 toe. Er ontstonden 5 duizend nieuwe vacatures, 2 duizend meer dan een kwartaal eerder. In dezelfde periode werden er 4 duizend vervuld. Dat zijn duizend vacatures meer dan het kwartaal ervoor.

Lees het hele artikel op Automobiel Management

Opleiden

Ook Maintec Automotive ziet het aantal vacatures explosief stijgen. Zowel op technisch gebied als in commerciële en management functies zien wij een sterke groei van de vraag. De vraag is zo groot, dat wij op dit moment helaas niet iedere vacature weten in te vullen. Wij onderzoeken daarom nu in hoeverre wij kandidaten met een aanvullende training of cursus en begeleiding nog beter kunnen laten matchen met de vraag. Op deze manier helpen wij gemotiveerde automotive professionals aan een passende baan en kunnen wij onze opdrachtgevers voor de langere termijn voorzien van geschikt personeel.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Indien u vragen heeft over dit nieuwsbericht kunt u deze richten aan:

Maintec Media Relations
E-mail: media.relations@maintec.net
Telefoon: +31 118 429000