Naar hoofdinhoud

Bandenmonteur Plus

Cursus "Monteur autobanden, remmen & uitlijnen"

Wil jij opgeleid worden tot volwaardig autobandenmonteur "PLUS": inclusief remmenservice en het uitlijnen van personenauto's? Aan de Carflex Academy in Zeist gaan wij jou hiervoor trainen en helpen om jouw talent te ontwikkelen. In de cursus van acht werkdagen word je opgeleid tot volwaardig monteur autobanden, remmen & uitlijnen zodat je daarna met een solide basis aan de slag kunt bij een autobedrijf. Mogelijk kunnen wij je zelfs aan een mooie baan helpen!

Monteur autobanden, remmen & uitlijnen is een zeer brede cursus. Je gaat veel leren en zelf ook oefenen in onze eigen werkplaats. Niet alleen over banden en velgen, maar je gaat ook kennis en ervaring opdoen met remmen, ophanging en het uitlijnen van de auto's.

De cursus bestaat uit de volgende modules:

 • Basiskennis banden en wielen voor personenauto's;
 • Apparatuur en gereedschappen;
 • Demontage, montage en balanceren;
 • Verhelpen van lekkages;
 • Basiskennis vering en schokdempers;
 • Veiligheid en serviceverlening;
 • Het uitlijnen van personenauto's;
 • Remmenservice voor personenauto's.

De cursus wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheidstest voor de basiskennis banden en wielen voor personenauto's. Deze test wordt afgenomen door een onafhankelijke organisatie. Bij het positief afronden van deze test ontvangt de cursist hier een branche certificaat voor.

Baangarantie

Heb jij nu geen baan? Dan geven wij je na het succesvol afronden van deze cursus als bandenmonteur plus graag een baangarantie!

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die nog weinig of geen werkervaring heeft in de autobranche met banden, remmen en uitlijnen, maar wel veel affiniteit heeft met auto's en techniek. Kandidaten worden door de leermeester van de Carflex Academy geselecteerd op technisch inzicht en motivatie. Bezit van rijbewijs B is noodzakelijk voor deelname aan deze cursus.

Tijdbesteding:

De totale cursus van acht dagen wordt verdeeld over twee werkweken. Vier dagen per week de gehele dag. Alle theoretische en praktische kennis komt uitgebreid aan bod.

Certificaat!

Aan het eind van de cursus wordt een officieel examen afgenomen op basiskennis banden en wielen voor personenauto's, waarna je bij een succesvolle afronding een erkend branchecertificaat krijgt uitgereikt!

Inschrijven en kosten:

Wil jij een zeer goede en solide basis leggen voor een afwisselende baan als Monteur autobanden, remmen & uitlijnen bij een dealer, universeel autobedrijf of bandenspecialist? Meld je dan snel aan voor onze opleiding en zet snel jouw eerste carrièrestappen in de autobranche.

De kosten voor de cursus bedragen €595,- exclusief btw. Boeken, het oefenmateriaal, het examen en de koffie/ thee zijn inbegrepen.

De kosten voor het afnemen van een Proeve van Bekwaamheid bedragen €100,- excl. btw. 

De totale kosten, inclusief examen, bedragen dus 695,- exclusief btw.

Als je gebruik maakt van de baangarantie bij Maintec, dan bieden wij de mogelijkheid dat wij de investering voor onze rekening nemen. Jij betaalt dan de kosten tijdens je werkende periode terug uit je salaris.

Startdata:

De eerstvolgende cursussen Bandenmonteur Plus starten op:

 • 2 september 2019
 • 16 september 2019
 • 30 september 2019

Interesse?

Neem voor meer informatie contact met ons op of vul het aanmeldformulier voor cursisten of het aanmeldformulier voor werkgevers in.